x-Rite

X-Rite Inc., podružnica Da Danaherja s sedežem v Grand Rapidsu v Michiganu je bila ustanovljena leta 1958 in je vodilno svetovno podjetje na področju trendov, znanja in tehnologij. Zagotavlja celotno paleto storitev in rešitev, s katerimi blagovne znamke, proizvajalci in distributerji izbirajo, definirajo in upravljajo barve skozi celoten proces navdiha, priprava na končni izdelek.

X-Rite omogoča strankam, da izberejo in upravljajo barvne standarde za surove surovine, papirne izdelke, grafike materiali, fotografije, videi, kovine, steklo, tekstil, plastika in les. X-Rite z izkušnjami na področju strokovnega znanja in napovedovanja trendov, prenosom specifikacij barv, oblikovanja in barvnih metrik, izpolnjuje pričakovanja kupcev na vseh področjih predelovalne industrije, od proizvodnje embalaže, oblačil in obutve, elektrotehnike, kozmetike, pohištva, barv, hrane, pijač.

Pantone LLC, hčerinska družba v celoti v lasti X-Rite, je svetovno znana strokovnjakinja za barve in sistemski ponudnik. Ime PANTONE® je globalno priznano kot jezik barvnega komuniciranja od oblikovalcev do proizvajalcev, prodajalcev in končnih kupcev. Pantone Color Institute zagotavlja barvne, vpogledne in svetovne napovedi. Njihova barvna izbira za leto “Pantone Color of the Year” je težka letna izdaja, ki opredeljuje barvne trende v modi, kozmetiki in barvni industriji ter industriji gospodinjskih izdelkov.
Ostale znamke X-Rite vključujejo Munsell Color, Gretag Macbeth, i1 , CAPSURE in eXact. Te blagovne znamke kažejo nenehno osredotočenost na umetnost in barvno znanje, vse od ideje, proizvodnje, do končnih izdelkov v prodajnem programu ali na razstavah, X-Rite pa ima infrastrukturo in globalne izkušnje, ki prispevajo k rešitvam na ključ, s katerimi zagotavlja varno \ t pošiljanje barv in izdelava celotnega proizvodnega procesa ter s tem pravilen in natančen prikaz barve na končnem izdelku. Strokovno osebje podjetja X-Rite sodeluje s strankami, da v svoje delovne standarde vključijo učinkovito upravljanje barv in proizvodno prakso brez izgube, z usposabljanjem in seminarji ter tako zmanjšajo količino vračanja, zavrnitve in količine zavrženih izdelkov.