Strežniki - Online UPSOnline UPS z dvojno pretvorbo omogoča največjo regulacijo napetosti in frekvence in je najprimernejši za okolja, v katerih je kvaliteta omrežnega napajanja nizka, npr. pri aplikacijah za nadzor industrijskih procesov ali za uporabo z dizelskim generatorjem.

V tehnologiji dvojne pretvorbe usmernik/polnilnika vhoden tok iz omrežnega napajanja konvertira v DC enosmeren tok. DC napetost nato razsmernik (ang. inverter) konvertira nazaj v čist sinusni AC izmenski tok, ki napaja priključene odjemalce. Odjemalce v normalnih razmerah omrežnega napajanje v celoti napaja razsmernik.

V primeru izpada ali večjih anomalij omrežnega napajanja začne razsmernik DC enosmerno napajanje namesto iz usmernika črpati iz akumulatorja. Tako se eliminira potreba po prepoznavanju in preklapljanju in UPS z dvojno pretvorbo omogoča ob izpadu omrežnega napajanja prehod na akumulatorsko napajanje brez prekinitev.

Številni UPS sistemi z dvojno pretvorbo vključujejo tudi avtomatski bypass, ki se uporablja v primerih preobremenitve ali okvare razsmernika. S tem se povečata zanesljivost in redundanca sistema. UPS z dvojno pretvorbo torej zagotavlja najbolj precizno regulacijo napetosti in frekvence, vendar so zaradi konvertiranja vse električne energije stroškovno manj učinkoviti.

Več si lahko preberete na www.samurai-power.com za nakup pa si lahko ogledate stran www.mojups.si

e-disti_servers-ups_samurai-power