SAMURAI: 2410 DICOM pacient CD-OUTMedical

SAMURAI 2410 DICOM CD-OUT sistem je nov izpopolnjen izdelek iz družine Samurai, ki učinkovito reši problem avtomatskega tiskanja RTG slik in izvidov pacientom ob odhodu iz zdravstvenih ustanov.

SAMURAI DICOM CD-OUT sistem ponuja rešitev na ključ za zdravstvene ustanove za izdajo izvidov in slike pacientov iz modalitet (MR, PET/CT, MRA in CTA), delavnih postaj ali PACS na CD, DVD ali Blue Ray medije. Pri tem se občutno zmanjšajo stroški produkcije slikovnega gradiva na v primerjavi s tradicionalnimi filmi. Na medij se lahko doda katerikoli DICOM pregledovalnik za enostaven pregled slik.

Sistem SAMURAI DICOM CD-OUT uporablja robota za avtomatizacijo proizvodnje CD/DVD medijev. Na samih CD-jih se izpisujejo podatki o pacientu in organizaciji, ki je izvedla preiskave. Poleg ključnih podatkov se na medij lahko izrišejo še logo ustanove in skica preiskave.

Enostaven, intuitiven uporabniški vmesnik

Perennity DICOM programske oprema je nameščena na Rimage sistem – vse funkcionalnosti se lahko pregledujejo in upravljajo preko zaslona na dotik (če obstaja) in preko uporabniškega vmesnika s katerega koli spletnega brskalnika v omrežju (PC, iPod, Android).

Medical

Profesionalen in trajen tisk

Rimage ponuja izbiro med različnimi tehnologijami tiska. Različne opcije omogočajo visoko zmogljivost, poceni termalni tisk, dinamično kvaliteto tiskanja in inkjet za manj zahtevne aplikacije. Z vsako od opcij, lahko uporabnik prilagodi medij svojim potrebam po jasnem, kvalitetnem, hitrem in zanesljivem tisku medijev.

Garancija:

V sistem RIMAGE 2410 DICOM CD-OUT je vgrajen sodoben tiskalnik, ki deluje na tehnologiji termo-retransfer tiskanja (enaka tehnologija se uporablja za tisk kreditnih kartic), ki najbolje varuje CD/DVD medij pred zunanjimi vplivi. Medij potiskan s termo-retransfer tehologijo vam ne bo zbledel, se spraskal, uničil ob kontaktu z vodo ali razmazal ob dotiku z vlažnimi prsti… Rimage za svoje CD-R medije garantira obstojnost 100 let in 50 let na DVD medije. Tako bodo podatki in slike iz CD/DVD medijev berljivi še vrsto let daleč v prihodnosti.

Varno arhiviranje

Perennity DICOM programska oprema deluje kot “Store and Query/Retrieve SCP” in pri tem zagotavlja možnost arhivske rešitve za DICOM slike. Programska oprema izvleče in shrani vse ključne metapodatke in s tem se DVD ali Blue-Ray mediji, proizvedeni z Rimage sistemom lahko koristijo za dolgoročno arhivsko hrambo (off-line hramba).

Kako deluje:

RIMAGE DICOM CD-OUT sistem se enostavno utopi v obstoječi potek dela.

1. Na DICOM delavni postaji ali PACS sistemu se ustvarjene slike pošljejo na DICOM server.

2. Slike se sortirajo glede na preiskave pacientov in se shranijo za kasnejši dostop. Perennity Dicom programska oprema izvleče in shrani vse ključne metapodatke za arhiviranje.

3. Podatki se avtomatično posnamejo in natisnejo na medije z Rimage DICOM CD–OUT sistemom:

 • Različne preiskave, ki pripadajo različnim pacientom se lahko kombinirajo na enem mediju in pri tem ohranjajo anonimnost pacientov.
 • Poročila in izvidi se lahko pridobijo iz RIS in dodajo na medije.
 • Na medije se avtomatsko lahko doda DICOM pregledovalnik slik.
 • Na medije se natisnejo jasne in točne podatke pacientu in ustanovi, ki je izdala medij.

4. Medije se lahko razdeli pacientom ali pa se jih doda v off-line arhiv.

5. S Perennity DICOM programsko opremo, lahko medicinsko osebje enostavno poišče slike pacientov s katerekoli DICOM povezane delavne postaje.

6. V nenadzorovanem stanju se preiskave in slike avtomatično zapišejo na CD/DVD.

Medical

Maksimalna hitrost – minimalni stroški:

Rimage DICOM Media System zagotavlja največjo hitrost zapisovanja medijev v industriji, obenem pa ponuja vso funkcionalnost za najmanj denarja. Sistem vse v enem je že pripravljen, da se takoj vključi v obstoječe DICOM sisteme in medicinskemu osebju omogoči avtomatiziran zapis in tisk medijev z vsemi podatki pacienta.

Nizki obratovalni stroški

Zelo intuitiven uporabniški vmesnik, obogaten z odlično strojno opremo za zapis in tisk medijev omogoča medicinskim ustanovam enostavno vključitev v delavni tok. Sprememba ideje slikovnega gradiva pa temeljito zmanjša obratovalne stroške, obenem pa omogoča da zdravnik diagnostiko opravi hitreje, pacient pa s tem dobi boljšo oskrbo.

Medical

100% DICOM Compliant

 • Shrani, išče ali pridobi podatke o preiskavah pacientov.
 • Išče in pridobi podatke o pacientih in preiskavah direktno iz PACS.
 • Ustvari popolnoma združljive DICOM/IHE PDI medije pacientov.
 • Ustvari in doda DICOM strukturirana poročila na medij.
 • Doda poročila ali izvide iz RIS na medij.
 • Pridobi slike iz PACS.

Opcije

RIMAGE DICOM CD–OUT opcije tiska:

 • ProducerTM 6200N, 7200N in 8200N & s PrismPlus!TM termičnim tiskalnikom,
 • ProfessionalTM 2410N z Everest 400 termal-retransfer tiskalnikom,
 • Rimage 2010i z 480i inkjet tiskalnikom.
 • Perennity DICOM Level 1, 2, ali 3 (HL7) programska oprema.
 • Avtomatizirano in intuitivno upravljanje z miško ali na dotik preko vseh naprav, ki podpirajo WEB vmesnik (PC, iPod, Android).
 • HTML, C-Find, baze, UNC.
 • Perennity DICOM avtomatizirano branje CD/DVD/BD medijev.