Rezervno napajanje za ogrevalne sisteme

Sistemi rezervnega napajanja z dolgotrajnim delovanjem, so najpogosteje uporabljeni pri rezervnem napajanju peči oz. črpalk ogrevalnega sistema, uporabljajo pa se še pri napajanju varnostnih sistemov, solarno ogrevanje vode, alarmnih sistemov, video sistemov, računalnikov, strežnikov, sistemov evidence prihodov, avtomatskih garažnih vrat, električnih ključavnic itd.

Sistem rezervnega napajanja sestavlja UPS naprava in akumulator, ki je nameščen izven naprave. Zaradi tega je mogoče zaželeno avtonomijo sistema oz. časa delovanja prilagajati zahtevi kupca. Priklop sistema je zelo enostaven in tudi cena je ugodnejša od inverterskega agregata. Sistemi rezervnega napajanja z dolgotrajnim delovanjem, so najpogosteje uporabljeni pri rezervnem napajanju peči oz. črpalk ogrevalnega sistema, uporabljajo pa se še pri  napajanju varnostnih sistemov, solarno ogrevanje vode, alarmnih sistemov, video sistemov, računalnikov, strežnikov, sistemov evidence prihodov, avtomatskih garažnih vrat, električnih ključavnic itd.

Ne smemo pozabiti tudi na ekološko plat: električni agregati so hrupni, poleg tega uporabljajo fosilna goriva, ki ob izgorevanju povečujejo količino C02 v zraku, rado pa pride tudi do zastrupitve z ogljikovim monoksidom v kolikor je agregat postavljen brez ustreznega prezračevanja prostora. Električno napajanje je napram uporabi fosilnih goriv tudi precej cenejša alternativa.

Napravo sestavlja čisti sinusni razsmernik, polnilec akumulatorja ter elektronika, ki zagotavlja vklop akumulatorja v primeru izpada elektrike. Naprava ima šuko izhod za napajanje porabnikov na zadnji strani naprave.

Rezervno napajanje za ogrevalne sisteme

Priporočamo nakup cikličnega akumulatorja oz. long life akumulatorja , ki bo zagotovil dolgo življenjsko dobo. Dober ciklični oz long life akumulator zdrži tudi do 12 let. Polek tega je zaprte in suhe izvedbe in zaradi tega onemogoča razlitje kisline izven baterije. Avtomobilski akumulator ni namenjen uporabi za sisteme rezervnega napajanja, ker ga že nekajkratna popolna izpraznitev hitro poškoduje in postane neuporaben. Polek tega se ob polnitvi akumulatorske baterije sproščajo plini, ki v zaprtih prostorih lahko povzročijo eksplozijo in posledično požar.

Več si lahko preberete na www.samurai-power.com za nakup pa si lahko ogledate stran www.mojups.si