Pushhover in statična analiza zidanih konstrukcij

3Muri je programska oprema za analizo konstrukcij iz zidanih in mešanih materialov z nelinearno (potiskanje) in statično analizo. Moč 3Murija je v njegovi inovativni metodi izračuna (FME), ki poleg izredne prijaznosti do uporabnika lahko zagotovi več informacij o dejanskem obnašanju konstrukcije med potresnimi dejanji.

3Muri ponuja risalno območje za vstavljanje strukture z intuitivnimi kontrolami, motor za ustvarjanje računskih modelov in njihovih rešitev ter postprocesor za takojšnjo predstavitev rezultatov in izdelavo poročila o izračunu.

3Muri je nastal s skupnim projektom S.T.A. DATA in raziskovalno skupino, ki jo je vodil profesor Sergio Lagomarsino z oddelka za gradbeništvo na univerzi v Genovi. Skupaj z drugimi strokovnjaki (Eng. Andrea Penna in ing. Alessandro Galasco iz Pavia Eucentre in Eng. Serena Cattari, Univerza v Genovi) so zaključili teoretične vidike podjetja 3Muri z laboratorijskimi eksperimenti in analizami na resničnih strukturah. To neprekinjeno sodelovanje zagotavlja programsko opremo, ki se stalno posodablja in je popolnoma funkcionalna in zanesljiva za najbolj strokovne zahteve.