APLITOP je podjetje, specializirano za načrtovanje in programiranje tehničnih aplikacij za geodetsko in gradbeno inženirstvo od leta 2004.

Razvili so široko paleto rešitev za terensko raziskovanje in določanje, programsko opremo za civilne projekte, ki temelji na CAD-u in posebne aplikacije za točkovne oz. oblaki, predori in fotogrametrija.

Imajo več kot 15.000 uporabnikov po vsem svetu, vključno z javno upravo, univerzami in izobraževalnimi centri, gradbenimi podjetji, inženirskimi in urbanističnimi studii, kamnolomi, rudniki, okoljskimi službami ter neodvisnimi strokovnjaki.

So vodilni pri uporabi zadnjih tehnologij, po vsem svetu imajo sporazume o sodelovanju z vodilnimi proizvajalci geodetske opreme in CAD sistemov. Raziskovalni in razvojni projekti z več univerzami in večjimi gradbenimi podjetji zagotavljajo njihovo tehnično znanje in inovacijske zmogljivosti.

Njihova distribucijska mreža, ki jo sestavljajo dobavitelji geodetskih instrumentov in CAD rešitev, je bistven del najihove trženjske politike in svojim strankam zagotavljajo popolno tehnično podporo in spoštovanje.