MetroVac

Od začetkov leta 1939 se je iz majhne prodajalne iz Bronxa, NY, ki je popravljala in prodajala vakumske sesalnike, Metropoltian Vacuum Cleaner Co. , Inc. razvil v večoddelčno korporacijo.  Metro  je sedaj proizvodna enota, razdeljena na več enot, ki med drugim proizvaja od DataVac računalniških čistilnih sistemov do sušilnikov za pse.

Metro je sedaj glavni igralec v računalniški in pisarniški industriji z Metro DataVac računalniškimi čistilnimi sistemi, ki so zasnovani tako, da se z njihovo pomočjo izognemo dragim izpadom opreme. Čiščenje in vzdrževanje računalnikov, tiskalnikov, laserskih tiskalnikov in fotokopirnih strojev je pomembno kot še nikoli.

DataVac® Electric Duster® 500

Profesionalen sesalec in pihalnik zraka DataVac Electric Duster je najnovejši produkt podjetja Metropolitan Vacuum. Velja za okolju prijazno in varno alternativo podobnim, potencialno nevarnim pihalnikom zraka, ki lahko puščajo potisni plin.

MetroVac

DataVac Electric Duster je zagotovo za okolje prijaznejša izbira, kot pihalniki zraka v pločevinkah, ki sicer cenejši in popularnejši. ED-500 je popolnoma varen pri uporabi, saj pušča čist, filtriran zrak in je primeren za čiščenje računalniške in elektronske opreme, tiskalnikov, kopirnih strojev, digitalnih kamer …  Brez kondenzacije ali vsebujočih potisnih plinov.

DataVac® ESD

DataVac® ESD sistem za vzdrževanje je ustvarjen v skladu z določbami vlade glede okoljske problematike. Vsebuje HEPA filter, ki je 99,97 % efektiven pri čiščenju delcev prahu do velikosti 0,3 mikrona. DataVac® ESD poskrbi, da je vaša računalniška in elektronska oprema čista in tako deluje brezhibno. V primerjavi z ostalimi pihalniki, delcev prahu in alergenov ne odstrani nazaj v zrak, ampak jih s pomočjo filtra HEPA ujame v dobro zatesnjeno filtrirno vrečko.

MetroVacStatična elektrika je številka ena med nevšečnostmi, ki škodujejo elektronski opremi. DataVac ESD s posebnim nastavkom na prijemu omogoča, da uporabnik ne ustvarja statične elektrike.

Construction: Sturdy All SteelMotor: 1.7 HP Motor Weight: 21 lbs. Hose: Anti-Static 3’-6’ Stretch Hose Extras: Crevice Tool, Dust Brush, “TechniStat” grounding wrist strap, Shoulder Strap +5 extra Triple Layer .3 Micron Disposable Bags Filter: HEPA Filter Accessories: Heavy Duty, Lightweight, Foam Filled, Nylon “Carry All” with Pockets And Shoulder Strap