Po nedavni raziskavi je le 4% anketiranih lastnikov stanovanj izbralo toploto kot gospodinjski predmet, ki bi ga najbolj pogrešali med izpadom električne energije, v primerjavi z več kot polovico (51%), ki je izjavila, da bodo najbolj pogrešala televizijo.
Da, dolge ure v temi so lahko neverjetno dolgočasne brez zabave informativnega programa ali najljubše oddaje, toda, ko razmišljate o izpadih električne energije, je morda pomanjkanje zabave zadnja stvar, ki bi skrbnike domov morala skrbeti.
Ta raziskava poudarja, da se mnogi lastniki domov ne zavedajo nevarnosti in neprijetnosti, s katerimi bi se soočali med izpadom električne energije.

Da bi bili lastniki stanovanj bolje pripravljeni na resničnost izpadov električne energije, je PRAMAC sestavil nekaj opozoril na nepričakovane stvari, brez katerih bodo:

Voda
Ko zmanjka toplote, so cevi bolj dovzetne za zmrzovanje. Tudi če imate ogrevanje gospodinjstva na olje, bo izpad električne energije še vedno zmotil delovanje in notranje temperature se bodo znižale. Zamrznjena ali razpočena cev lahko ustavi vaš dostop do tekoče vode (in lahko privede do nekaterih zelo dragih popravil). Odpiranje pipe bo olajšalo prekomerni tlak, ki je posledica blokade ledu in lahko prepreči pok cevi.

Hitri servis in komunalna podjetja
Neurja, toča, sneg, zmrzal dež in led  so zelo nevarni za vožnjo, kar pomeni, da bodo odzivi izrednih in komunalnih družb kasnejši pri hitrem popravilu. Kadar gre za izpad električne energije, se družine lahko hitro znajdejo v nevarnih situacijah z zapoznelim odzivom teh pomembnih služb. S pravilno domačo pripravo in varnostjo lahko zaščitite svojo družino.

Brezžični internet
Večina lastnikov stanovanj pozabi, da bo brezžični dostop do interneta prekinjen, ko zmanjka energije. Če so routerji izklopljeni, to pomeni, da ni povezave, da bi komunicirali z ljubljenimi ali dobili pomembne posodobitve o nevihti. Med poletnimi nevihtami se izpad enerije in s tem izpad brezžičnega interneta lahko zgodi velikokrat, za to nanj moramo biti pripravljeni.

Dnevna svetloba
Ta se morda večini ne zdi problem, vendar mnogi pozabijo, da je brez svetlobe življenje problematično. Sveče in svetilke delujejo na kratek rok, vendar je pomembno, da pozimi, ko so dnevi daljši, znova premislite o možnostih rezervne luči.

Te in tudi druge gospodinjske funkcije so stvari, ki bi jih lastniki domov ob izpadu električne energije obupno pogrešali, pa naj se to zavedajo ali ne. Najboljši način za zagotovitev varnosti vas in vaše družine je oblikovanje organiziranega načrta pripravljenosti na nevihte, ki vključuje zaloge hrane, vode in drugih zalog ter vira rezervne energije. Za to na hitre in ne obvladljive izpade energije bodite pripravljeni, z agregati ki so vedno pripravljeni na take situacije in s tem brezskrbno opravljate svoje domača opravila.