>>, Novice + članki, Strokovni članki>>Kako lahko dober monitor izboljša vaše delo?

Kako lahko dober monitor izboljša vaše delo?

V nadaljevanju navajamo izjave štirih svetovno priznanih fotografov, ambasadorjev najnovejših ColorEdge monitorjev proizvajalca Eizo. Barvna preciznost omenjenih monitorjev je prvina, ki navdušuje.

“Ko uporabljam dober monitor vem, da se bodo barve prikazane na zaslonu in barve natisnjene fotografije ujemale. Lahko si tudi predogledam, kako bodo moje slike videti natisnjene v reviji ali na koledarju. Včasih sem mislil, da je za neusklajenost barv kriva tiskarna. Zdaj vem, da je v večini primerov dejansko kriv fotograf, ki slike ureja na monitorju, ki ni ustrezno nastavljen in kalibriran.”

Marcin Dobas, fotograf za Poljski National Geographic, področje dela: Landscape and Wildlife Photography

“Moj ColorEdge monitor mi med postprodukcijo daje zanesljive povratne informacije, ki mi omogočajo, da naredim najboljši možen končni izdelek ali digitalno datoteko.”

Tony Hewitt, eden vodilnih Avstralskih fotografov, področje dela: Contemporary Fine Art Photography

“Mislim, da je dober monitor s homogenim zaslonom, širokim razponom in natančno reprodukcijo barv glavni pogoj za obdelavo slik. Po mojem mnenju brez tega profesionalna obdelava slik ni mogoča.”

Alexander Heinrichs, profesionalni fotograf iz Aschaffenburga blizu Frankfurta v Nemčiji , področje dela: People and Corporate Photography

“Dober monitor je nepogrešljivo orodje, saj mi omogoča, da vidim, kaj je moj fotoaparat ujel. Omogoča mi, da ocenim učinek slike in se lažje odločim, kako prilagoditi barve, da so moje fotografije videti bolj naravne. Hkrati mi dober monitor omogoča, da ugotovim, ali je porazdelitev svetlosti optimalna. Brez dobrega monitorja bi bila obdelava slik brez pomena, saj le tako vem, če je slika na zaslonu prikazana pravilno ali ne.”

Radomir Jakubowski je diplomant poslovne smeri in profesionalni fotograf iz Saarlanda v Nemčiji, področje dela: Wildlife Photography

Vir: https://goo.gl/tFViug

Od | 2017-06-27T13:06:42+00:00 april 21st, 2017|Eizo, Novice + članki, Strokovni članki|Komentarji so izklopljeni za Kako lahko dober monitor izboljša vaše delo?