FlexScan EV2216W je najnovejša pridobitev v seriji monitorjev EIZO EcoView, ki združujejo ekološke funkcije, vizualno ergonomijo in 5-letno garancijo za nizke stroške lastništva. FlexScan EV2216W je prvi monitor EcoView z 22-inčnim zaslonom in 1680 x 1050 nativno ločljivostjo (razmerje 16:10).

Zaradi metode zatemnitve svetlosti uporabljene pri običajnih monitorjih z LED osvetlitvijo se zgodi, da nekateri uporabniki vidijo utripanje, kar lahko povzroči utrujenost oči. FlexScan EV2216W ima vgrajeno EIZO-vo razvito rešitev, ki uravnava svetlost tako, da je utripanje nezaznavno, s tem da ne ogroža stabilnost barv. Tudi pri samo 1% maksimalne svetlosti monitor ostane brez utripanja.

Zasnova monitorja je kompaktna in prostorsko učinkovita. Levi in desni okvir je širok le 12,1 mm, kar prihrani prostor na mizi in zmanjša premikanje oči med zasloni v okolju z več zasloni. Napajalnik je vgrajen v monitorju.

EIZO-va razvita funkcija EcoView Optimizer prihrani do 30% porabe energije pri gledanju zaslona z večinoma temnejšo vsebino, s tem da zmanjša svetlost in poveča prihranek. Kakovost slike se ohrani, saj je zmanjšanje svetlosti skoraj neopazno.

Senzor svetlobe v okolici Auto EcoView samodejno prilagaja svetlost zaslona glede na spremembe svetlobe v okolici. Zmanjša porabo energije in hkrati zmanjšuje utrujenost oči, ki bi sicer lahko bila posledica presvetlega ali pretemnega zaslona.

Senzor prisotnosti EcoView Sense zazna, ko uporabnik zapusti mizo, in samodejno preklopi v način za varčevanje energije. Ko se uporabnik vrne, se monitor vrne v normalno delovanje. EcoView zazna ne le premike uporabnika, ampak tudi telesno toploto za večjo natančnost.

FlexScan EV2216W pride z TN (twisted neumatic) LCD ploščo in 170° horizontalnim in 160° vertikalnim vidnim kotom. Funkcija UpView minimalizira izpiranje barv, ki se lahko pojavi pri gledanju navzgor na zaslon, kot je lahko na primer v kontrolnih sobah.

Vključenih ima pet prednastavljenih načinov – sRGB, Movie, Paper in dva načina, kjer lahko uporabnik prilagodi nastavitve. Način papirja simulira videz natisnjenega papirja, ki pri branju dokumentov pomaga pri preprečevanju utrujenosti oči.

Dodatne funkcije:

  • Maksimalna svetilnost 250 cd/m2 in razmerje kontrasta 1000:1.
  • Vhodi DisplayPort, DVI-D, in D-Sub za digitalno in analogno povezljivost.
  • Dvojni 1-watt-ni zvočniki in priključek za slušalke.
  • Poraba 0 watt-ov, ko je glavno stikalo izključeno.
  • Na voljo izbira med črno in sivo barvo.