Fujitsu hčerinsko podjetje PFU (EMEA) Ltd. redstavlja dva nova optična čitalca v fi seriji dokumentnih skenerjev s hitrostjo skeniranja 40 strani na minuto (A4, barvno, pri ločljivosti 200/300 dpi; 80 slik na minuto pri obojestranskem skeniranju): Fujitsu fi-7140 in fi-7240 z vgrajeno enoto za ploskovno skeniranje. Omogočata strokoven zajem dokumentov na namizje. Ta cenovno učinkovita skenerja omogočata visoko zmogljive funkcije za zanesljivo zajemanje dokumentov, npr. procesor GI, samodejno mehansko poravnavo, pametno zaščito papirnih dokumentov in ultrazvočno prepoznavanje podajanja več strani, ter s tem zagotavlja, da se s papirji ravna z največjo pazljivostjo in hkrati izdelavo slik najvišje kakovosti. Kot vsi modeli skenerjev iz Fujitsi fi serije sta opremljena s programsko opremo PaperStream, ki je namenjena visoko kakovostni obdelavi slik in ima izboljšano paketno skeniranje.

Z novima modeloma fi serije predstavljamo pravo visokoučinkovito rešitev, ki je primerna za vsako mizo in za vsako podjetje, ki zahteva najboljše za procese, ki temeljijo na procesiranju dokumentov,” je dejal Mike Nelson, podpredsednik Fujitsu hčerinskega podjetja PFU (EMEA) Ltd. “Ti rešitvi za zajem podatkov prinašata najboljšo kvaliteto slik, da olajšata podjetjem vseh velikosti izvajanje rutinskega skeniranja, ki podpira obstoječe procese in jim pomaga povečati hitrost in fleksibilnost potrebno za dohajanje vse večje konkurenčnosti.

Predstavitev skenerjev Fujitsu fi-7140 in fi-7240 je pomemben mejnik v profesionalnem zajemanju podatkov s Fujitsu skenerji fi Serije,” je dejal Klaus Schulz, vodja marketinga EMEA izdelkov pri PFU (EMEA) Ltd. “Novi modeli omogočajo podjetjem fleksibilnost ne glede na to ali izboljšujejo ali širijo upravljanje dokumentov, evidenc ali procesov arhiviranja.

Novi skenerji Fujitsu podjetjem olajšajo strokoven zajem podatkov

Procesor GI in visoko učinkovita zaščita papirnih dokumentov

Skenerja Fujitsu fi-7140 in fi-7240 predstavljata zanesljive funkcija za vlaganje dokumentov serije fi-7000 pri hitrosti skeniranja 40 strani na minuto:

  • GI procesor: zmogljiv GI procesor podpira izdelavo slik visoke kvalitete in samodejno popravljene digitalizirane slikovne podatke iz vsakega dokumenta, ki je lahko na voljo v JPEG, PDF ali searchable PDF (omogoča iskanje) formatu ali v uredljivih Word, Excel ali PowerPoint datotekah.
  • Poravnava nagiba: mehanizem za vlaganje dokumentov samodejno obravnava vsak posamezen list papirja v paketu posebej in s tem preprečuje, da bi se listi ukrivljali. S tem je zagotovljen nemoten pretok dokumentov. Mehanizem za poravnavo deluje tudi pri serijah dokumentov različnih formatov, kar zagotavlja celosten zajem vseh dokumentov.
  • Zaščita papirja: nova skenerja omogočata uporabniku skeniranje dokumentov zelo različnih debelin (od 27 do 413 g/m2) v posamezni seriji, vključujoč plastične kartice. Poleg tega pa funkcija za zaščito dokumentov nadzoruje pretok dokumentov in samodejno zaustavi vlaganje dokumentov, ko zazna nepravilnosti, s čimer je zagotovljena dodatna zaščita za dragocene in občutljive originale. Ultrazvočni senzor hkrati preprečuje vlaganje več dokumentov (multi-feeding), da zagotovi, da so vse pomembne informacije zajete v procesu skeniranja.

Programska oprema PaperStream za visoko kakovostne slike

Vključena je programska oprema PaperStream, ki zagotavlja visoko kvaliteto zajema slik. PaperStream IP pripravi digitalizirane podatke za nadaljnjo obdelavo, npr. OCR (optično prepoznavanje znakov), in se poveže z običajnimi aplikacijami za skeniranje preko TWAIN ali ISIS vmesnika. PaperStream Capture omogoča uporabnikom, da  natančno prilagodijo vsak korak pri pretoku dokumentov (vključujoč serije). Po tem, ko uporabniki skenirajo serijo, lahko podatke preverijo, spremenijo njihov vrstni red, zbirajo dokumente v združene datoteke, indeksirajo, shranjujejo v lokalnih ali oddaljenih zbirkah nemudoma ali pa se po prekinitvi nadaljujejo.

O PFU

Skenerji znamke Fujitsu so zasnovani, izdelani in se tržijo po vsem svetu s strani PFU Limited, hčerinske družbe, ki jo ima popolnoma v lasti Fujitsu Limited (Japonska). PFU je globalno delujoč IT ponudnik, ki oblikuje, izdeluje in trži računalniško strojno opremo, periferne naprave in poslovno programsko opremo. PFU ponuja širok nabor dokumentnih skenerjev za profesionalno in zasebno uporabo, namizne, mrežne  in produkcijske skenerje ter skenerje za delovne skupine. Je eno od vodilnih svetovnih podjetij na področju dokumentnih skenerjev. PFU se ukvarja s poslovanjem z dokumentnimi skenerji že več kot 25 let in ustvarja letni promet, ki presega 1 milijardo dolarjev.