Kaj so generatorski kompleti?

Stacionarni agregati so sestavljeni iz dizelskega, plinskega ali bencinskega motorja in alternatorja, ki je konfiguriran tako, da proizvaja električni tok. Generatorski seti se uporabljajo predvsem v pripravljenosti za napajanje v primeru trenutne izključitve. Uporabljajo se lahko tudi na osamljenih mestih kot glavni vir energije, kadar ni električnega omrežja. Več preglejte tukaj.

Kako delujejo dizelski agregat?

Dizelski agregat pretvori dizelsko gorivo v električno energijo. Dizelski motor zgoreva dizelsko gorivo, da ustvari gibanje agregata, ki gibanje pretvori v električno energijo z uporabo alternatorja.

Zakaj potrebujem industrijski / komercialni generator?

Veliko razlogov je, da nakup stacianarega agragata pomaga in je koristen; spodaj najdete tri:

  • Drugega vira električne energije ni.
  • Komercialni dobavitelj nima zadostnih zmogljivosti za izpolnjevanje zahtev.
  • Dodatni vir električne energije je potreben v primeru občasne ali trajne izgube električne energije v komercialni mreži. Takšne izgube energije lahko resno vplivajo na različne organizacije, kot so: 
  • Bolnišnice – izguba bolnikovega spremljanja in / ali življenjske podpore.
  • Podatkovni centri – izguba pri obdelavi podatkov.
  • Pisarne in bivalne zgradbe – izguba moči, razsvetljave in dvigal.
  •  Predelovalne naprave – izguba proizvodnje, surovin in / ali izdelka.

Kakšna je razlika med kW in kVA?

Glavna razlika med tema dvema meritvama je faktor moči. kW (kilovat) je enota realne moči, kVA (kilovolt-ampera) pa enota navidezne moči (realna moč + reaktivna moč). Standardni faktor moči za trifazni agregat znaša 0,8, vendar lahko znaša od 0 do 1. Vrednost kVA bo vedno višja od kW, ker vključuje jalovo moč.
V primerjavi z industrijskimi in komercialnimi agragati se kW najpogosteje uporablja pri napotitvi na generatorje v ZDA in nekaj drugih državah, ki uporabljajo 60 Hz, medtem ko večina ostalih delov sveta običajno uporablja referenčno vrednost kVA.
Če jo želite nekoliko razširiti, je kW v bistvu rezultat izhodne moči, ki jo lahko dobavi generator na podlagi konjskih moči motorja. Kilovolt-ampere (kVA) so končna zmogljivost agregata. Naprave agregatov so običajno prikazane z obema ocenama.

Katero frekvenco potrebujem?

Trenutna frekvenca je izražena v Hertzu in je odvisna od države, v kateri prebivate.
ZDA, Latinska Amerika in nekatere države Bližnjega vzhoda uporabljajo 60 Hz, medtem ko večina preostalega sveta običajno uporablja 50 HHz.

Kakšna je razlika med stanjem pripravljenosti, neprekinjenosti in največje moči?

Rezervni stacionarni agregati se najpogosteje uporabljajo v izrednih razmerah, na primer med izpadom električne energije. So idealne rešitve za tiste aplikacije, ki imajo kot uporabno napajanje drug zanesljiv neprekinjen vir energije, ki se najpogosteje uporablja za čas izpada električne energije in za redno testiranje in vzdrževanje.

Stacionarni agreagati z največjo močjo, opredeljeni kot “neomejen čas delovanja”, se uporabljajo kot primarni vir energije in ne samo za stanje pripravljenosti ali rezervno napajanje. Najpogostejši stacionarni agregati moči lahko oskrbuje z električno energijo v primerih, ko ni uporabnega vira, kot je to pogosto v industrijskih aplikacijah, kot so rudarstvo ali naftne in plinske operacije, ki se nahajajo na oddaljenih območjih, kjer omrežje ni dostopno.

Nenehna moč je podobna osnovni moči, vendar ima osnovno moč. Moč lahko neprekinjeno napaja konstantno obremenitev, vendar nima zmožnosti obvladovanja pogojev preobremenitve ali dela z različnimi obremenitvami. Glavna razlika med prvo in neprekinjeno močjo je v tem, da so primarne moči gensetov nastavljene tako, da imajo največjo moč na voljo pri spremenljivi obremenitvi za neomejeno število ur in običajno vključujejo 10% ali več možnosti preobremenitve za kratek čas.

Kako določim, kakšno velikost agregata potrebujem?

Pridobitev stacionarnega agregata, ki bo kos vsem vašim potrebam po moči, je eden najpomembnejših vidikov odločitve o nakupu. Ne glede na to, ali vas zanima neprekinjeno ali v stanju pripravljenosti, če vaš novi agregat ne more izpolniti vaših posebnih zahtev, potem preprosto ne bo deloval pravilno in celo poškodoval nekatere od njega povezanih naprav. Natančno določiti velikost industrijskega / komercialnega agregata je pogosto zelo težko in vključuje številne dejavnike in premisleke.

Kakšen tip in velikost generirnega kompleta potrebujem?

Obstaja veliko vrst generatorskih kompletov. Obstajajo enofazne ali trifazne enote, prenosne, stacionarne in najemne. Lahko so osnovne enote za ročni zagon, samodejni zagon ali neprekinjeno delovanje.
Na voljo so v odprti ali zaprti različici, zvočno oslabljeni, na drsni ali priklopni napravi.

Kako lahko ocenim in primerjam raven hrupa?

Za primerjavo ravni hrupa morate vzeti vrednosti, izražene v dB (A) LWA. To je meritev ravni zvočne moči opreme, ki jo nadzorujejo strogi standardi in omogoča ustrezno primerjavo. Katera koli druga vrednost v decibelih, brez simbola LWA, predstavlja raven hrupa, izmerjeno na določeni razdalji, vendar se lahko razlikuje glede na položaj merilne točke.

Kaj so emisije? In kakšna je ustrezna uredba?

Proizvodni agregat gori gorivo, kar pomeni emisije izpušnih plinov. Glede na gorivo / velikost / uporabo agregata obstajajo različni predpisi. Referenčni standardi za industrijske / komercialne proizvajalce izhajajo predvsem iz sporazumov o gospodarskem partnerstvu in iz direktiv EU.