GstarCAD, vodilni ponudnik 2D in 3D CAD programske opreme, je danes uradno objavil svojo brezplačno aplikacijo GstarCad MC (mobilni klient) za platformo Android. S tem so želeli poenostaviti uporabo in ponuditi izboljšave širšemu krogu uporabnikov mobilnih telefonov.

GstarCAD MC za Android ima vse prednosti starejših aplikacij za iPad, iPhone in iTouch. Vsebuje funkcije kot so prikaz, oblikovanje, vstavljanje opomb, urejanje in izmenjava. CAD datoteke so še vedno razpoložljive direktno na Android. Vendar je aplikacija nadgrajena z novimi funkcijami in izboljšavami.

Z GstarCAD MC za Android lahko uporabniki izkoristijo povsem nove in uporabne funkcije. GstarCAD MC za Androidu si zapomni nedavno uporabljene dokumente in tako uporabnikom omogoči lažje iskanje po zgodovini. Z uporabo menija v aplikaciji pa lahko uporabniki enostavnejše upravljajo s svojimi skicami. Poleg tega lahko uporabniki zaprejo program v enem koraku in se izognejo utrudljivim postopkom ter tako prihranijo veliko časa.

Izboljšave vključujejo upravljanje z lokalnim dokumentom, shranjevanje, povečavo in funkcije osebnega omrežja (PAN). Uporabniki ne samo da shranijo svoje skice temveč lahko tudi navedejo postopek. S to funkcijo pa postane upravljanje lokalnih dokumentov veliko bolj uporabno. Uporabniki, ki imajo naloženo starejšo aplikacijo, lahko zaprejo celozaslonski prikaz tako, da potresejo s svojim mobilnikom. Medtem ko uporabniki GstarCAD MC za Andorid to storijo tako, da pritisnejo tipko meni. Ko govorimo o povečavi ali o osebnem omrežju, GstarCAD MC za Android še vedno podpira operacijo s pomočjo dveh prstov. Vendar lahko prav tako uporabimo tipko za jakost.