GstarCAD 2015 uvaja napredno funkcijo prepoznavanja črtne kode in QR kode, kateri imata velik vpliv na način shranjevanja, iskanja in deljenja slik in načrtov v CAD industriji.

Črtna koda

Glavna prednost sistema črtnih kod je, da omogoča uporabnikom procesiranja podrobnih informacij v samem trenutku skeniranja črtno kodo. Nekatera podjetja namreč uporabljajo črtne kode  v CAD dokumentnih sistemih. Uporabniki lahko hitro in enostavno identificirajo ustrezne informacije v CAD načrtih. V proizvodnih procesih pa je zagotovljeno lažje sledenje in preverjanje vsakega dela v izogib podvajanju ali izbiri napačnega načrta.Enostavno delo z GstarCAD 2015: črtne kode & QR kode

QR koda

V primerjavi s črtno kodo lahko QR koda vsebuje bistveno več informacij in je širše uporabljena v procesih direktnega oglaševanja, spletnih povezav, povezav do datotek, transakcij produktov, pozicioniranja in navigacije, elektronskih dokumentih, vizitkah, itd.. QR koda se lahko nadomesti dolge spletne naslove ali tehnične karakteristike CAD načrtov.


Dodaten primer uporabe QR kode je uporaba vizualizacije specifične geografske lokacije načrta, kadar je premalo prostora za dodajanje več informacij o pomembnih geografskih mestih.

Enostavno delo z GstarCAD 2015: črtne kode & QR kode

Za več informacij nas kontaktirajte ali se obrnite na spletno stran www.gstarcad.si