Podjetje Ideas and Programs, SL je uspešno optimiziralo svoje produkte za uporabo v programu GstarCAD, eno vodilnih 2D/3D CAD programskih platform. Vsi trenutno obstoječi produkti so kompatibilni s programsko opremo GstarCAD 2012, vključno z aplikacijami ARKIPlan 2012, ARQ-Roof, ARQ-WoodRoof, CAD-Protect, CAD-Translate, TOP-Parcel in DOC-Translate.

Ideas and Programs, SL je špansko podjetje z več kot 25 leti izkušenj v razvijanju programske opreme za področje arhitekture in gradbeništva. Ponaša se z usposobljeno ekipo strokovnjakov, ki skrbi za razvoj tehnologije in uspešno trženje le-te. Ideas and Programs, SL je zaslužno za razvoj številnih programskih aplikacij, ki so zasnovane na različnih platoformah ter v večih različicah.

Kombinacija produktov SL in GstarCAD uporabnikom omogoča programsko opremo s številnimi in celovitimi rešitvami. Najbolj privlačno je dejstvo,da je aplikacija ARKITool na voljo brezplačno. Omenjena aplikacija omogoča širke možnosti uporabe z neomejeno tehnično podporo. Uporabniki aplikacijo lahko nadgradijo v premium različico, kot je ARKITool Plus in ARKITool Plan, ki vključujeta tako možnosti za splošno rabo ter dodatne, specifične funkcije za naprednejše delo s programom GstarCAD.

»Sodelovanje z GstarCAD je posledica njegovih celovitih in praktičnih rešitev ter zmožnosti. Skratka, programska oprema je .DWG komapatibilna, njen programski jezik pa nudi idealno platformo za razvoj naših aplikacij. Sodelovanje bo zagotovo omogočilo, da uporabnikom v prihodnosti ponudimo nove, izboljšane rešitve.«, trdi podjetje Ideas and Programs, SL.

GstarCAD 2012 se ponaša z izboljšanim APIs, večjo zmogljivostjo in boljšo funkcionalnostjo programa. Na novo dodan IDE za LISP ga ustvarja priročnejšega za programiranje LISP kode. Številne optimizirane VBA funkcije pa omogočajo idealno okolje za razvoj aplikacij in preprosto implementacijo. V prihodnosti namerava GstarCAD konstnatno izboljševati svoje produkte in nuditi tehnično podpore za vse razvijace aplikacij.