Prihajajoči teden na spletnem središču App Store pričakujejo novo, nadgrajeno različico mobilne CAD aplikacije GstarCAD MC PRO. Nova različica programske opreme omogoča branje datotek DWG brez predhodne pretvorbe na računalniku.

GstarCAD MC je CAD programska oprema za uporabo na mobilnih napravah, ki se je na tržišču pojavila lansko leto. Omogoča odpiranje, deljenje in shranjevanje CAD slik na mobilnih telefonih ter tako prispeva k lažji komunikaciji, reviziji in označevanju konstrukcijskih načrtov med uporabniki na gradbišču samem ali različnih konferencah, spletnih straneh, itd. Izdaja GstarCAD MC PRO je med uporabniki sprožila veliko pohval o uporabnosti in priročnosti aplikacije ter neposrednem vplivu na lažji nadzor in kakovost gradnje.Novost na tržišču: GstarCAD MC PRO

Ustvarjalci programske opreme GstarCAD so pri razvoju nove različice posvetili precej časa novim funkcijam in možnostim priročnejše uporabe. Prva različica mobilne aplikacije ni omogočala odpiranje DWG datotek direktno na napravi. Uporabniki so zato datoteko morali pretvoriti preko računalnika. Pomanjkljivost prejšnje različice je na novem GstarCAD MC PRO odpravljena in možnost direktnega odpiranja DWG datotek na mobilni napravi je sedaj izpopolnjena.

Hkrati so dopolnili tudi nabor črkovnih vrst programske opreme. GstarCAD MC PRO podpira tudi pisave iz skupine vzhodno azijskih črkovnih vrst, kot je kitajska, korejska, japonska, idr. Aplikacija po novem podpira tudi format .shx – možnost, ki jo podobna CAD programska oprema za mobilno tehnologijo še nima.

Ustvarjalci programske opreme GstarCAD so z izdajo GstarCAD MC PRO dopolnili nabor CAD programske opreme za mobilne naprave. Trenutno sta na tržišču dve različici: brezplačna, ki je na voljo za odpiranje in urejanje CAD slik, vendar ne omogoča shranjevanja dokumentov, ter profesionalna, ki podpira tudi shranjevanje v željene vrste datotek. Različici se med seboj razlikujeta v možnostih in namenu, vendar vsaka uporabnikom lahko doprinese prav to kar si želijo.