Ocenite svoje potrebe po skeniranju in preglejte možnosti in s tem poiščete najboljši optični bralnik dokumentov za vašo manjšo pisarno.

Na stotine bralnikov dokumentov, ki so na voljo, se lahko popolnoma primerni za mizo. Toda ta široka paleta možnosti pomeni, da je zunaj popoln optični bralnik dokumentov za vašo manjšo pisarno in verjetno po ugodnejši ceni od tiste, ki ste jo morda plačali pred desetletjem.

Morda boste presenečeni, ko vidite, kako kompaktni so številni sodobni bralniki dokumentov, če posodabljate iz veliko starejšega skenerja dokumentov. Majhni skenerji dokumentov se lahko namestijo na mizo in z njimi obravnavajo na tisoče papirjev, hkrati pa jih digitalizirajo in shranijo v oblak.

Kljub temu obstaja veliko možnosti za skeniranje dokumentov in preden izberete enega, se prepričajte, da ste našli najboljši optični bralnik za svojo pisarno.

Vprašanja, ki jih morate zastaviti pred nakupom optičnega bralnika

Namesto da razdelite na desetine različnih možnosti optičnega bralnika dokumentov, začnite z odstranjevanjem optičnih bralnikov, ki ne ustrezajo vašim potrebam.

Zožite potencialne bralnike dokumentov na podlagi:

  • Volumen
  • Pričakovana količina vsakodnevne uporabe
  • Velikost vaše pisarne
  • Proračun
  • Zaželene integracije

Če želite bolje razumeti, kateri optični bralnik je najbolj primeren za vas, razmislite o naslednjih vprašanjih.

Kaj skenirate?

Od digitalizacije obstoječih datotek do varnega shranjevanja ustreznih informacij o odjemalcih bi lahko imela vaša pisarna različne razloge, da bi potrebovali nov skener. Niti dve pisarni nista enaki, delovna obremenitev, ki jo pričakujete, da bo nameščena na vaš skener dokumentov, se lahko močno razlikuje od delovne sile v katerem koli drugem podjetju.

Na primer, eno podjetje lahko skenira potne liste in varno shranjuje kopije v spletu. Druga, kot je skupina Maverick, morda uporablja skenerje dokumentov za digitalizacijo knjig informacij. Za to bi bil potreben močan ploščni skener, kot je Kodak i2900.

Drugo podjetje morda sploh ne potrebuje ploščatega skenerja. Ko je pisarna državne univerze Oklahoma potrebovala digitalno shranjevanje dokumentov, vrednih desetletja, je bil očitno potreben uporabniku prijazen optični bralnik. Rešitev za OSU je bil skener Alaris S2070, ki je sposoben skenirati do 70 strani na minuto.

Kako pogosto skenirate?

Plačilo za optični bralnik, ki presega vaše potrebe, morda ni vredno, vendar poravnava za manjši od učinkovitega skenerja dokumentov ne bo rešila nobenih težav.

Če torej vaša pisarna potrebuje optični bralnik samo nekajkrat na dan, nakup zelo zmogljivega optičnega bralnika dokumentov morda ni najboljša naložba.

Na drugi strani pa bodo morda potrebne obsežne operacije dokumentov, da pregledajo tisoče papirjev na dan. Najti optični bralnik, ki bo kos tej vrsti delovne obremenitve, je ključnega pomena – torej, če vaše podjetje ne načrtuje nakupa več skenerjev dokumentov.