Novi skenerji fi-7180 / fi-7280 in fi-7160 / fi-7260 optimizirajo rezultate v celotnem procesu skeniranja:

– Nova strojna in programska oprema PaperStream je optimizirana za odlične rezultate

– Priznani uporabniški vmesnik spremeni naprave za zajemanje v univerzalne skenerje.

– Najboljši v razredu namiznih skenerjev za delavce na področju znanja.

5. Novembra je na evropski trg prišla nova serija Fujitsu dokumentnih skenerjev fi-7180 / fi-7280 in fi-7160 / fi-7260. Z novo serijo Fujitsu uresničuje celostni pristop k dokumentnemu skeniranju – strojna oprema in podporna programska oprema sta popolnoma naravnani za skupno delovanje za odlične rezultate. Z novim Fujitsu gonilnikom PaperStream IP in programsko opremo za izboljšavo slik plus PaperStream Capture bo nova generacija skenerjev povečala učinkovitost in kakovost pri skeniranju dokumentov. Fujitsu je pripravil celostni paket za izdelavo čistih, kompaktnih in čistih digitalnih slik z različnih vrst dokumentov, kar uporabniku prihrani čas in dokazuje zavezanost Fujitsu-ja k enostavnemu zajemanju dokumentov. Novi modeli lahko zajamejo do 80 listov / 160 strani na minuto (A4, barvno, dvostransko, 300dpi), kar jih uvršča med najhitrejše namizne skenerje za delavce na področju znanja.

Na začetku ima uporabnik možnost izbire med dvema skenerjema s čisto avtomatskim podajalnikom dokumentov (ADF), modela fi-7160 in fi-7180, in med dvema modeloma z vgrajeno ploskovno enoto (flatbed), to sta fi-7260 in fi-7280. “Zasnovali smo popolnoma nov komplet strojne in programske opreme za skenerje novih generacij fi serij. Elementi se odlično dopolnjujejo in usklajujejo”, pravi Mike Nelson, generalni manager za prodajo in marketing pri PFU Imaging Solutions Europe Ltd. “Optimizirali smo proces zajemanja, tako da uporabniki lahko vključijo pomembne informacije v nadaljnji proces upravljanja z dokumenti, in to hitreje ter brez dodatnega usposabljanja.”

Ključnega pomena za perfektne rezultate: medsebojna usklajenost strojne in programske opreme
Tako strojna kot programska oprema sta enako pomembni v novih Fujitsu skenerjih fi-7180 / fi-7280 in fi-7160 / fi-7260. Na novo razvit gonilnik PaperStream IP in vmesna oprema za obdelava slik skupaj z programsko opremo PaperStream Capture ponujajo poenostavljene in avtomatske rutine za skeniranje serij, ki pametno spremenijo serije dokumentov po vnaprej določenih delovnih postopkih. “Skupaj, naša nova strojna opremam in programska oprema PaperStream, zagotavljata slike izjemne kakovosti in proces zajemanja, ki proizvaja optimalne rezultate, ki lahko neposredno izhajajo v vaše poslovne procese”, razlaga Klaus Schulz, manager produktnega marketinga za Evropo pri PFU Imaging Solutions.

iSOP – “zaznava” proces podajanja
Poleg funkcije zaščite papirja pri prejšnjih generacijah Fujitsu skenerjev, ki je vodilna v industriji, novi modeli predstavljajo premium funkcijo v namiznem skeniranju – pametni mehanizem zvočne zaščite papirja iSOP. To je akustični senzor za zvok, ki spremlja proces podajanja dokumentov. Zaznava zvočno oddajanje vsakega dokumenta in prepozna kakršenkoli zvok, ki kaže na nepravilnosti in takoj ustavi podajanje papirja, kar prihrani uporabniku čas in varuje pomembne in dragocene originale.

Novi Fujitsu skenerji fi-7180 / fi-7280 in fi-7160 / fi-7260 predstavljajo nov standard v namiznem skeniranju

Vrhunski rezultati, hitro in zanesljivo

Ti novi modeli fi serije podpirajo USB 3.0 in so namenjeni temu, da je proces skeniranja od začetka do konca hitrejši. Modela fi-7180 / fi-7280 (z ali brez Flatbed-a) zajameta do 80 listov oz. 160 strani na minuto (A4, barvno, duplex, 300 dpi), medtem ko modela fi-7160 / fi-7260 obdelata do 60 listov oz. 120 strani na minuto (A4, barvno, duplex, 300 dpi). Dodatne funkcije pa pomagajo pri vrhunskih rezultatih, kot na primer enostavno skeniranje mešane serije z listi različne velikosti in debeline. Skenerji mehansko poravnajo vse dokumente, ki so bili podani postrani, nato pa PaperStream IP samodejno popravi še vse preostale nepravilnosti. Ultrazvočni senzor prepozna, če sta bila podana dva ali več listov hkrati, in javi sporočilo o napaki. Tudi nalepljene opombe ne upočasnijo potek dela, saj jih sistem samodejno prepozna. In še več, podpora uporabnikom je zagotovljena preko LCD zaslona, ki določa enostavne toke delovanja in omogoča uporabniku, da izbira profil skeniranja neposredno na napravi, preveri količino skeniranih dokumentov ali pregleda sporočila o statusih.

Centralno upravljanje skenerja zniža stroške obratovanja
Funkcija centralnega upravljanja omogoča učinkovito upravljanje vseh skenerjev nove fi serije. Na primer, upravljalci lahko z lahkoto centralno določijo profile skeniranja, namestijo gonilnike ali aplikacije in izvajajo posodobitve. Sporočila o napaki ali vzdrževanju se ravno tako pojavijo v funkcijah centralnega upravljanja. Rezultat so veliko nižji skupni stroški lastništva.

PaperStream IP – obdelava in izboljšava slik do vrhunske kvalitete
PaperStream IP predstavlja popolnoma nov tip gonilnika za vmesno programsko opremo. Izboljšana črno-bela in barvna obdelava samodejno pretvori vsak dokument v sliko izjemne kakovosti. Uporabnikom ni potrebno skrbeti glede posameznih parametrov skeniranja, ampak lahko prilagodijo le parametre, ki ustrezajo njihovim potrebam na določenih delovnim mestih. PaperStream IP pripravi digitalizirane podatke za nadaljnjo obdelavo kot je OCR (Optical Character Recognition) in se poveže s skupnimi aplikacijami skeniranja, ki redno nadzorujejo skener preko vmesnika TWAIN ali ISIS. PaperStream IP zagotavlja tudi edinstveno sposobnost trojnega toka.

PaperStream Capture – optimizira skeniranje serije
PaperStream Capture omogoča uporabnikom, da natančno oblikujejo svoj tok dokumentov na vsakem koraku, vključno s celimi serijami. Ko uporabnik enkrat poskenira serijo, jo lahko takoj sprosti na določeno lokacijo ali jo postavi v čakalno vrsto za nadaljnjo potrditev in obdelavo. Programska oprema prinaša tudi fleksibilnost, ko mora uporabnik kasneje dodati več dokumentov v obstoječo serijo – na novo skenirani dokumenti istega razreda ali tisti, ki spadajo v isto logično serijo, se lahko priložijo brez potrebe po ponovnem skeniranju celotnega seta. Uporabniki aplikacij ECM (Enterprise Content Management) in DMS (Document Management System) lahko uporabljajo PaperStream Capture kot vsestransko pot do tega, da se serije dokumentov podaja v njihove aplikacije za produktivnost, z manj napora in z boljšo kakovostjo.

ScanSnap Manager za serije fi – univerzalna vsakodnevna uporaba
Poleg tega, da ponuja zajemanje dokumentov z vsemi funkcijami in obdelavo serij, je serija Fujitsu fi primerna tudi za bolj priložnostne dnevne naloge zaradi ScanSnap Managerja za serijo fi. To omogoči uporabnikom, da opravijo posamezna opravila kot so skeniranje v PDF, skeniranje na email ali skeniranje v Word. Novi dokumentni skenerji fi-7180 / fi-7280 in fi-7160 / fi-7260 bodo na voljo pri Fujitsu partnerjih.

O PFU
Fujitsu skenerji so prepoznani po vsem svetu, razviti in proizvedeni pa so v PFU Limited, ki je v celoti v lastništvu Fujitsu Limited (Japonska). PFU je globalni ponudnik IT opreme, ki razvija, proizvaja in trži računalniško strojno opremo, dodatno opremo in programsko opremo za podjetja. PFU ponuja široko izbiro dokumentnih skenerjev za profesionalno osebno, namizno, za delovne skupine in velikoserijsko produkcijsko okolje in je eden izmed vodilnih svetovnih podjetij za dokumentne skenerje. PFU se ukvarja z dokumentnimi skenerjev že več kot 25 let in ustvarja letni promet več kot 1 bilijon $. PFU deluje v Evropi, na Bližnjem Vzhodu in v Afriki (EMEA). PFU Imaging Solutions Europe Limited je odgovoren za trženje in prodajo Fujitsu dokumentnih skenerjev. Evropsko podjetje je bilo ustanovljeno v Veliki Britaniji leta 1981 in ima podružnice v Nemčiji in Italiji.