Ko so lansko leto objavili GstarCAD MC 1.1 za Apple IOS naprave je omenjena brezplačna aplikacija (mobilni klient) požela velik uspeh in s svojimi izjemnimi funkcijami prepričala uporabnike po vsem svetu. Gstarsoft – vodilni ponudnik 2D/3D CAD programske opreme trenutno ponosno predstavlja najnovejšo, nadgrajeno različico GstarCAD MC 1.2.

V primerjavi s prejšnjo različico GstarCAD MC 1.2  temelji na posodobljenih in nadgrajenih funkcijah. Med njimi bi posebej izpostavili odpiranje priponk v elektronski pošti in pošiljanje le-te. Po prenosu priponk iz elektronske pošte lahko uporabniki pregledujejo in urejajo priponke v .ocf formatu kar v sami GstarCAD MC 1.2 aplikaciji. Pri predhodni različici so morali uporabniki pretvorjene .ocf datoteke prenesti na iPad, iPhone in iTouch preko aplikacije iTunes ter podatkovnega kabla. Nova različica pa obenem podpira obdelavo skic v sami elektronski pošti in s tem hitrejše upravljanje in pošiljanje skic.

Dosegljive so tako priponke v elektronski pošti kot tudi .ocf datoteke, ki so shranjene na številnih pomnilnikih in sicer na spletu, mrežnem trdnem disku ter v t. i. »oblaku« računalništva. Uporabniki lahko prenesete .ocf datoteke iz svojega pomnilnika prekoGoogle Drive in SkyDrive aplikacij ter preko diska na vodilnem kitajskem iskalniku Baidu. Prav tako lahko postavite sinhrono pot na svojih računalnikih. Dokler datoteke kopirate na omenjen način, lahko vse .ocf datoteke sočasno prenesete na pomnilnike.

Naslednja, nova različica je trenutno v razvoju in bo objavljena v kratkem. Vključene bodo nekatere nove, zmogljive funkcije, kot je upravljanje na novem iPadu, ki ima visoko resolucijo, poglede v plasteh, trodimenzionalno senčenje, itd.

Cena in dostop
Programska oprema je brezplačno dostopna iz Apple iTunes pomnilnika na naslovu:
http://itunes.apple.com/app/gstarcad-mc/id456933691?mt=8