Uporabniki programa GstarCAD imajo pogosto težave, kako slike v formatu PDF prenesti v CAD delovno okolje, predvsem kadar gre za pregledovanje, urejevanje in prikazovanje datotek. Večina CAD sistemov namreč ne podpira datoteke PDF v obliki vhodnega formata oziroma ne omogoča dovolj natančne pretvorbe.

Z namenom, da bi uporabnikom prihranili njihov čas in izboljšali kvaliteto pretvorbe, vsebuje GstarCAD2012 funkcijo pdf2cad (PDFtoDXF). Le-ta na skici CAD pretvori vektor PDF  v DXF datoteko. Prav tako lahko uporabniki shranijo DXF datoteko v DWG format. Pri implementaciji omenjene funkcije, bodo uporabniki lahko enostavno izvlekli geometrijski vektor iz PDF datoteke v CAD format. S tem se bodo izognili ponovni izdelavi grafike oz. uporabi skeniranih PDF natisov, ki so v pomoč pri iskanju ali vklopu programske opreme raster za vektor. 

Funkcijo pdf2cad je razvilo podjetje Visual Integrity. Svojim uporabnikom je omogočilo, da CAD skice v formatu PDF v le nekaj sekundah pretvorijo v njihovo ekvivalentno različico. Uporabniki lahko s pretvornikom v DXF format izjemno natančno narišejo različne elemente (črte, besedila, slike). Prav tako je v omenjenem pretvorniku dosegljiva paketna obdelava podatkov kot tudi konfiguracija številnih možnosti, odvisno od potreb uporabnika.

Uporabniki lahko dostopajo do te oblike v meniju: Express > PDFtoDXF. Dosegljiva je v številnih jezikovnih različicah. Poleg tega se med uporabniki zelo hitro širi njena praktičnost pri pretvorbi PDF skic neposredno v DXF datoteko.