Pretvorba med različnimi vrstami digitalnih datotek je ena izmed naših dolgoletnih želja, saj tako lahko krepimo izmenjavo informacij in prispevamo k višji učinkovitost pri delu. Za ustvarjalce je pretvorba papirnega prostora CAD v tabelo Excel ravno tako ena izmed dolgoletnih želja. Pa vendar, ali lahko željo dejansko tudi uresničimo?

GstarCAD2012 funkcija »CAD tabela v Excel« (CAD Sheet to Excel) lahko pretvori CAD tabele v Microsoft Office Excel tabelo. Naj vam pokažemo, kako lahko to tudi dosežete.

Najprej zaženite ukaz s pritiskom na »Express«>«Form Tools«>«CAD Sheet to Excel«. Pojavilo se bo pogovorno okno, tako kot je prikazano na spodnji sliki. Uporabniki lahko iz pogovornega okna izberejo merilo tabele, ki jo želijo pretvoriti. Na podlagi tega se izdela velikost tabele.

Sledite pogovornemu oknu in izberite papirni postor, ki ga želite prenesti ter pritisnite tipko Enter. GstarCAD bo samodejno pretvoril papirni prostor CAD v Excel in odprl, tako kot je prikazano na spodnji sliki.

Na koncu shranite Excel delovni list. Tako se podatki v skici uspešno izvozijo v Excel delovni list. Podatke lahko natančno vidite v ustvarjeni Excelovi tabeli. Še več, uporabniki lahko direktno pregledujejo, dodajajo, brišejo in tiskajo tabelo ter se izognejo težavam pri nastavitvah.

Pretvorba CAD tabele v Excel tabelo je ena izmed najnovejših funkcij v GstarCAD2012. Funkcija omogoča večjo uporabost in višjo relevantnost. S tem, ko ročno odstranimo dodatno delo, funkcija omogoči boljši način shranjevanja informacij pri risanju (predvsem pri starejših skicah) in pri ustvarjanju dokumentov. Uporabniki jo lahko uveljavijo v raznolikem izboru seznamov, materialnih listih (BOM), seznamu predmetov, zapiskov in tako uporabijo izrazito zmogljivo funkcijo v Excelu.

Obiščite našo spletno stran GstarCAD in izkusite našo razburljivo funkcijo.