EIZO predstavlja nove monitorje linije ColorEdge, ki privabljajo tako visoko sposobne grafične strokovnjake kot začetne in srednje nivojske uporabnike, ki zahtevajo monitorje z natančnimi barvami za svoje ustvarjalne dosežke.

Nova linija je sestavljena iz treh serij in petih modelov. Vse tri serije vsebujejo različen nabor funkcij, različne možnosti in cenovne točke za svoje uporabnike, vendar ohranjajo značilnosti, ki so skupne vsem ColorEdge monitorjem, kot so kalibracija strojne opreme, enotnost svetlosti in prilagodljivost gama krivulje vsakega monitorja v EIZO tovarni pred odpremo.
Tri serije monitorjev:

CG serija

CG serija je izboljšana prejšnja linija ColorEdge in je namenjena strokovnjakom v fotografiji, za pripravo tiska, urejanje videa, postprodukcijo in za druga grafična področja, ki zahtevajo najbolj napredne monitorje. Skupne lastnosti vključujejo enostavno vzdrževanje z vgrajenim senzorjem za samo-kalibracijo, širok barvni prostor, paket programske opreme za kalibracijo, senčnik in več prednastavljenih načinov za skupne standarde oddajanja. Novi modeli so 27″ ColorEdge CG276 in 24.1″ ColorEdge CG246.

CX serija

CX serija je usmerjena na srednji razred strokovnjakov, izkušene uporabnike in šole za fotografijo in oblikovanje. Na voljo je z novim vgrajenim senzorjem za samopopravke, ki vzdržuje rezultate  kalibracije po tem, ko zunanji senzor kalibrira monitor. Zajema večino barvnega prostora Adobe RGB. Programska oprema za kalibracijo in senčnik sta na voljo kot dodatna oprema. Prva modela v tej seriji sta ColorEdge CX270 (27″) in ColorEdge CX240 (24.1″).

CS serija

CS serija je prav tako nova za ColorEdge linijo in je namenjena začetnim uporabnikom v fotografiji in oblikovanju. Enako kot CX serija, je tudi CS na voljo z vgrajenim senzorjem za samopopravke, vendar z ožjim barvnim prostorom, ki zajema večino sRGB. Prvi model CS serije je ColorEdge CS230 (23″).

Vgrajen senzor za samo-kalibracijo pri CG seriji je prenesen z prejšnjih monitorjev ColorEdge. Senzor je vgrajen v režo na sprednji strani, se zavrti navzven in kalibrira glede na uporabniško določen urnik. Lahko kalibrira ure za tem, ko je računalnik, na katerega je priklopljen, že izklopljen.

Senzor za samopopravke pri CX in CS seriji je ravno tako vgrajen v ohišje. Z dodatno programsko opremo EIZO ColorNavigator, senzor ponuja preprosto vzdrževanje s tem, da prilagodite monitor predhodno pridobljenim rezultatom kalibracije z uporabo ColorNavigator in zunanjega senzorja.

S CG in CX serijo je EIZO dodal dve tehnološki inovaciji za izboljšanje stabilnost slike. Prva je zmanjšanje potrebnega časa za stabilizacijo svetlosti in barvitosti po vklopu monitorja s 30 minut na le 7 minut, to je kar za 75%. Druga pa je EIZO funkcija DUE (digital uniformity equalizer), ki popravlja napake enotnosti v svetlosti kot v prejšnjih ColorEdge monitorjih, toda zdaj ohrani barvno temperaturo in svetlost monitorja stabilno v okolju z nihajočimi temperaturnimi spremembami, kot je fotografiranje na prostem.

Vsi ColorEdge monitorji so na voljo s priključki DVI-I, HDMI in DisplayPort za povezavo različnih tipov grafičnih kartic. HDMI ponuja dodatno prednost neposredne povezave z digitalnimi kamerami. Vključen je tudi USB (2 upstream, 2 downstream port).

Dodatne funkcije

  • 10-bitni zaslon (več kot 1 mrd barv hkrati) preko vhoda DisplayPort; potrebna grafična kartica in programska oprema, ki podpirata 10-bitni izhod.
  • Ergonomsko stojalo na vseh modelih z možnostjo prilagoditve nagiba, zasuka, višine in portretnega načina.
  • 3D iskalne tabele na vseh modelih za boljše mešanice dodatnih barv in emulacija/posnemanje na modelih CG serije.
  • I/P (interlace/progressive) pretvorba na modelih CG in CX serije.
  • LED osvetlitev, brez živega srebra, pri CG246, CX240 in CS230.
  • 5-letna EIZO garancija, vključno z LCD ploščo za vse modele in 12-mesečno garancijo za okvare pikslov pri CG seriji; čas uporabe je omejen na 30.000h, ničelna okvara RGB piksla do 12 mesecev po datumu nakupa temelji na ISO9241-307 (razred I).

Oglejte si strani produktov za več informacij:

Dobavljivost

Novi EIZO ColorEdge monitorji so dobavljivi od konca leta 2013. Več informacij lahko najdete na povezavi www.eizo-monitor.siali pa nas kontaktirate na info@e-disti.com ali 031 378 849.