NASVETI ZA ZMANJŠANJE PAPIRNIH ODPADKOV ZA VAŠO PISARNO

V današnjem času je še vedno preveč tiskanja papirja, pošiljanja beležk in podobne uporabe papirja. V tem članku vam bomo predstavili ideje kako zmanjšati količino papirnih odpadkov v vaši pisarni.

Ste vedeli, da povprečni pisarniški delavec letno porabi 10.000 listov kopirnega papirja? Ali pa približno 45% vseh dokumentov, natisnjenih v pisarnah, do konca dneva vrže v smeti?

Agencija za varstvo okolja poroča, da izdelki iz pisarniškega papirja, kot so izročki, kopirni papir in zvezki, predstavljajo največji odstotek odpadkov na odlagališčih. Tu je nekaj nasvetov, kako zmanjšati papirne odpadke v svoji pisarni in ustvariti bolj prijazno in organizirano delovno okolje.

Reciklirajte in uničujte papirnate dokumente

Če želite zmanjšati papirne odpadke, poskrbite, da vi in vsi v vaši pisarni veste, kolikor je mogoče reciklirate papir. Poskrbite, da bodo pomembni ali zasebni dokumenti razrezani, da se papir reciklira in da v papirnate odpadke. Kolegom pošljite koristne grafikone, katere bodo lahko pogledali, če bodo potrebovali. Te prilepite tudi zraven vaših odpadkov.

Znebite se osebnih košev za odpadke

Čeprav se na začetku ta nasvet morda zdi kontraproduktiven, bo odstranjevanje osebnih košev za smeti bolj skrbno preučilo ločevanje. Z jasno označenim  centrom za recikliranje odpadkov v vaši pisarni bodo posamezniki razmišljali o tem, kaj odvržejo in kam gre, namesto da bi metali vse pod svoje mize.

Odpravite papirnate zvezke

Zmanjšajte papirne odpadke, tako da odstranite število zvezkov, ki jih uporabljate. Če boste ugotovili, da vam pisalo in papir pomagata ostati bolj organizirani, določite fizičen rokovnik za hitro beleženje in sezname opravil, vendar razmislite o okolju prijaznih možnostih. V računalniku ali s koristnimi mobilnimi aplikacijami nastavite opomnike za opravila, da zmanjšate uporabo opomb.

Izogibajte se fizičnim izročilom na sestankih

Izogibajte se pretiranemu tiskanju nepomembnih materialov, tako da zaposlenim pošljete dokument predhodnega sestanka in ponovni sklep po sestankih po e-pošti. Morate zbrati nekaj povratnih informacij? Ustvarite Googlov dokument, ki ga je mogoče deliti, ki je dostopen vsem in ga lahko urejajo vsi.

Razmislite o drugih materialih papirja za tisk

Če morate fizično izpisovati dokumente iz teh ali drugačnih razlogov, razmislite o drugih materialih iz papirja, na primer 100% recikliranem odpadnem papirju ali odpadnem papirju za potrošnike ali papirju, ki ne vsebuje vlaken.

Registrirajte se za brezpapirni obračun

Večina bank in računskih družb ponuja možnosti brezpapirnega obračunavanja, s katerimi bodo plačilni procesi bolj vodljivi in okolju prijazni. Če odpravite račune za papir, ki jih boste verjetno tako ali tako zdrobili ali reciklirali, boste pomagali organizirati svoj delovni prostor in se znebiti nepotrebnih papirnih odpadkov.

Zaposlenim omogočite možnost neposrednega depozita in plačila prek spleta

Poleg hitrejšega in učinkovitejšega načina prejema plače, neposredni polog odpravi tudi papirnate nabiralnike, ki se na koncu potisnejo v omare, predale ali fizične omare. Svojim zaposlenim omogočite dostop do njihovih plačilnih nalogov in plačilnih dokumentov prek spletnih plačilnih rešitev.

Shranite priročnike in informacije o pravilnikih podjetja v Googlu Drive

Namesto da izročite več dokumentov s papirjem, v katerih so opisane spremembe pravilnika podjetja ali priročniki za zaposlene, zberite pomembne informacije v skupni, dostopni mapi v Googlovem disku in jih redno posodabljajte.

Datoteke shranite digitalno s skenerji dokumentov

Eden najboljših nasvetov za zmanjšanje papirnih odpadkov je digitalizacija dokumentov s papirjem s pomočjo čitalnika pisarniških dokumentov. Z digitalizacijo dokumentov lahko odstranite papirne izdelke, prihranite prostor za shranjevanje in zaščitite pomembne in zaupne dokumente. Ko so vaše datoteke digitalno shranjene, jih lahko pooblaščeno osebje v vaši pisarni zlahka deli in dostopa do njih, kar odpravlja potrebo po dodatnih fizičnih kopijah.

Namizni optični bralniki, kot sta serija E1000 in serija S2000, so kompaktni in enostavni za uporabo, zato so bistveno orodje, če nameravate organizirati svojo pisarno in zmanjšati odpadke iz papirja. Za manjša podjetja, domače pisarne ali mobilna podjetja, ki se soočajo s strankami, so manjši prenosni skenerji, kot je Scanmate i940, učinkovite rešitve za digitalizacijo papirnatih dokumentov in izmenjavo informacij na poti.

Obrnite se na nas, če želite izvedeti več o tem, kako lahko naši skenerji dokumentov in tehnologija optičnega bralnika pomagajo biti organizirani in zmanjšati papirni odpad v pisarniškem okolju.