Izkoristite prednosti napredne znanosti o slikah z uporabo Perfect Page skeniranje za optimizacijo optičnega branja.

Skeniranje dokumentov je temeljni kamen digitalne preobrazbe in izbira prave tehnologije je ključnega pomena za doseganje pravih rezultatov. Zmožnosti za izboljšavo slike optičnega bralnika lahko znatno skrajšajo čas, potreben za rokovanje z dokumenti. Ti omogočijo natančnejše informacije za samodejne delovne procese. Mnoga podjetja spregledajo ozka grla, ki so povezana s kakovostjo slike, toda vlaganje v pravo tehnologijo vnaprej lahko takoj prinese velike dividende.

Odstranjevanje zastoja skeniranja

Mnoge organizacije so presenečene, ko vedo, da je priprava dokumentov za digitalizacijo bolj časovno in stroškovno intenzivnejša od samega procesa skeniranja. Po mnenju glavnega analitika AIIM-a, Bob Larrivee, “Priprava dokumentov je lahko ogromna naloga, če upoštevate količino papirja, ki ga želite skenirati. Skoraj četrtina ljudi pravi da je priprava dokumentov največji problem v upravljanju njihovih operacij pri skeniranju in skoraj enako število jih pravi da se borijo s slabimi dokumenti in izjemami.

Podjetja se soočajo z vse večjim pritiskom, da zmanjšajo stroške, izboljšajo učinkovitost in optimizirajo poslovne procese. Celotni stroški skeniranja se lahko zmanjšajo, skupaj s časom obdelave. Pozornost se mora posvečati elementom, ki so sami po sebi nepomembni, vendar skupaj z njimi dosežemo velike prihranke.

Kakovost je bistvena pri skeniranju dokumentov

Eden od skupnih izzivov je izpolnjevanje zahtev kakovosti slike zainteresiranih strani med projekti digitalizacije dokumentov. Zahteve se lahko razlikujejo glede na vrsto dokumentov, ki jih je treba digitalizirati. Obstajajo različne pričakovane vrednosti med vrstami, kot so tiskani obrazci, pisma ali ročno napisane aplikacije. Le te imajo vdelane fotografije ali grafična poročila, kjer so barve in ilustracije pomembne.

Vprašajte končnega prejemnika, kako bodo digitalizirane informacije uporabljene v poslovnih poteh:

  • Ali bodo dokumenti skenirani za arhivske namene?
  • Katere zahteve glede skladnosti ali predpisov morajo biti izpolnjene?
  • Ali delovni tok vključuje samodejno pridobivanje ključnih informacij za začetek poslovnega toka? (Obdelava računa je primer)
  • Odgovori na takšna vprašanja bodo določili potrebe po izboljšanju slike končnega rezultata.

Priprava dokumentov je glavni zastoj

Samo skeniranje je majhen del procesa digitalizacije. V okolju za skeniranje ni nič nenavadnega, da najdemo polovico (ali več) osebja, ki se osredotoča na predhodno razvrščanje in pripravo dokumentov. Tudi pri operaciji skeniranja, ki je nastavljena za obdelavo iste vrste dokumenta, kot je račun. Izzivi se povečujejo: operaterji se soočajo z množico različnih vrst papirja in velikosti dokumentov, kot tudi dokumente, ki vsebujejo različna barvna ozadja ali mešanica ležeče in pokončne orientacije. Pogosto imajo zaposleni čas, da ročno razvrščajo dokumente po teh atributih, namesto da bi za njih delali tehnologijo. Pravilni skenerji lahko to opravijo samodejno, s čimer prihranijo stroške dela za dodatno delo.

Poleg tega je pri ločevanju dokumentov, ki se štejejo za izziv, še bolj ročno delo. Ko se najde dokument, ki ga je težko brati,  se skenira v ločenem paketu z različnimi nastavitvami. Pogosto z višjo ločljivostjo, kar povzroči nepotrebno velike velikosti datotek ali povečano raven hrupa v ozadju. Če je le še vedno v rednem pretoku dokumentov brez izboljšanja slike, jih kakovostni nadzor zavrne. To ima za posledico ponovno iskanje ali zahtevo za ročno indeksiranje ali ekstrakcijo podatkov in kaj je presenetljiva rešitev za ta problem? Operaterji skeniranja uporabljajo kopirni stroj za ponovno tiskanje dokumenta z nastavljenim visokim kontrastom. To je pomemben ročni napor, ki upočasnjuje delovanje in dodaja stroške, ki bi jih bilo mogoče zlahka izogniti.

Nepotrebna prizadevanja po skeniranju vplivajo na donosnost in zadovoljstvo strank

Če uporabljate optično prepoznavanje znakov (OCR), je kakovost slike ključna. Zamegljeni, slabo skenirani dokumenti z nepravilnostmi, nejasne slike ali svetlejša besedila bodo povzročili slabo prepoznavanje in rezultati OCR bodo trpeli. Celo hitrost branja OCR za eno odstotno točko lahko pomeni precejšnje stroške, povezane z nepotrebnim ravnanjem z izjemo.

Dokumenti, ki ne preverjajo kontrole kakovosti, in tisti, ki niso prepoznani med postopkom OCR, zahtevajo ponovno pregledovanje in ročni vnos polj indeksa, ki stanejo čas in denar. Raven obdelave izjem tudi dodatno negativno vpliva na učinkovitost poslovanja. Ta vpliva na meritve poslovne uspešnosti, kot je čas obdelave terjatev, kar na koncu vpliva na raven zadovoljstva strank.

Zmanjšajte čas, potreben za pripravo dokumentov

Sposobnost hranjenja mešanih serij, tako kot pridejo, brez žrtvovanja hitrosti in zagotavljanja dosledne, visoko kakovostne proizvodnje, predstavlja ogromno priložnost za organizacije, da izboljšajo donos. Prav tako drastično zmanjšuje zapravljen čas, porabljen za ročno predhodno razvrščanje dokumentov.

Cilj napredne ekipe za obdelavo slik Kodak Alaris je, da sčasoma popolnoma odpravi pripravo dokumentov. Kodak Alaris ima močno dediščino v znanostih o podobi, ki se osredotoča na kakovost slike brez vzporednic za vse vrste dokumentov. Tehnologija Perfect Page skeniranje ponuja vrhunske zmožnosti za izboljšanje slike, tudi za zelo zahtevne dokumente in mešane serije dokumentov. Vse funkcije, opisane v nadaljevanju tega priročnika, so jedro tehnologije Perfect Page skeniranja. Ko razmišljate o naslednjem vlaganju v optični bralnik, upoštevajte vse načine, s katerimi lahko vaša tehnologija pomaga podjetju. To je prihraniti čas, zmanjšati stroške in izboljšati natančnost operacij skeniranja. Preberite več o tem, kako Perfect Page skeniranje izboljšuje slike za številne najpogostejše in najbolj zahtevne vrste aplikacij za skeniranje.

Izkrivljanje in samodejno obrezovanje:

Poslana pošta redko prispe v lepo urejenem zavoju, še posebej, če so dokumenti mešani. Slike je treba poravnati (ali odstraniti), da se uporabijo za prihodnje procese, kot so avtomatsko prepoznavanje besedila ali rokopisa. Slika mora biti poravnana tako, da so strani dokumenta vzporedne z robom izhodne slike. Odvisno od aplikacije za optično branje se črna obroba morda ne zahteva. Dokumenti, ki imajo veliko črnega ozadja, kot je prikazano na prvi sliki spodaj, vplivajo na nadaljnjo uporabo slike. Zato je ključno, da sliko obrežete, da zajame območje, ki predstavlja dokument.Slabo obrezovanje lahko povzroči težave pri iskanju podatkov v obrazcih. Večina programske opreme še vedno »najde« podatke z uporabo kotov dokumenta kot točke lokatorjev. Pri dolgih dokumentih mora obrezovanje temeljiti na štirikotni analizi in ne na metodi z dvema kotoma, kar bo dalo odlične rezultate za strani, ki niso popolnoma pravokotne, kot je prikazano v spodnjem vzorcu.

Samodejna orientacija: 

Zmožnost, da v skener vnašate mešane portretne in ležeče dokumente ter dosežete popolno usmerjeno serijo slik, je ogromno povečanje učinkovitosti. Podjetja morajo včasih skenirati ležeče za hitrejše pretočne hitrosti ali se izogniti težavam z dokumenti, ki bi vplivale na hranjenje, kot so lepljivi robovi.
Fiksna 90-stopenjska rotacija dokumentov horizontalno je večinoma dober prvi korak. Za čas, ko dokumenti zdrsnejo med pripravo, mora biti optični bralnik dovolj pameten, da lahko prilagodi orientacijo.
Samodejna orientacija mora temeljiti na vsebini, zaznavati in popravljati usmerjenost dokumentov, ne glede na to, kako so podani. Za obojestransko skeniranje v pokrajini je priporočljiva kombinacija privzete rotacije in samodejne orientacije. In za organizacije, ki delujejo na mednarodni ravni, mora to delovati ne glede na uporabljeni jezik.

Samodejna svetlost:

Za spreminjanje svetlosti dokumenta z nizkim kontrastom ni treba uporabljati kopirnega stroja. Tehnologija skeniranja samodejno prilagodi optimizacijo svetlosti slike, ki deluje brez izgube hitrosti ali pretoka na dokumentih barvnih in sivinskih tonih. S tem, da najsvetlejše barve na vsaki sliki postanejo čim svetlejše in najtemnejše barve čim temnejše, se občutno izboljšata tako zaznavanje kakovosti slike kot tudi človeška berljivost dokumentov. Ta funkcija je koristna za arhiviranje dokumentov.

PERFECT PAGE SKENIRANJE

Ostrenje:

Če povečate kontrast robov znotraj slike, avtomatsko ostrenje naredi predmete na sliki “jasnejše”. To izboljša videz dokumenta za boljše stopnje OCR branja.

PERFECT PAGE SKENIRANJE

Inteligentno mehčanje barv ozadja:

Barve ozadja v barvni ali sivinski sliki so lahko neenakomerne. Glajenje slike zmanjša barvno razliko, kar zagotavlja “čistejšo” podobo, ki je bolj podobna digitalno ustvarjenemu dokumentu. Običajno zmanjša tudi velikost stisnjenih slik. Dokumente ali obrazce, v katerih mora biti novo znanje (npr. besedilo, vrstice itd.) Pomembnejše, lahko izboljšate z inteligentnim poudarjanjem v ospredju.

PERFECT PAGE SKENIRANJE

Odstranjevanje sledi:

Tehnologija filtriranja sledi obravnava eno od najpogostejših težav s kakovostjo slike – obravnavo navpičnih črnih linij na izvirni, neobdelani sliki. To so pogosto posledica prahu, ki sčasoma pride pod ohišje optičnega bralnika. Da bi se temu izognili, je potrebno redno čiščenje, vendar pa ga tehnologija za izboljšanje slike lahko odstrani ali zmanjša, ko se pojavi.

PERFECT PAGE SKENIRANJE

Zmanjšanje šuma:

Še en skupni izziv pri pretvarjanju barvnih dokumentov v črno-bele slike je pojav majhnih (ali večjih) pik, ki jih običajno imenujemo „šum“ zaradi prahu ali nižje kakovosti papirja, kot je reciklirani papir. Algoritmi za odstranjevanje šuma odstranijo posamezne pike (posamezne piksle), skupine slikovnih pik (večinsko pravilo) ali celo večje skupine slikovnih pik (odstranitev šuma v ozadju), da izboljšajo videz dokumenta.

PERFECT PAGE SKENIRANJE

Barvni osip:

uporaba barvnega osipa je običajna praksa pri avtomatiziranih obdelanih obrazcih, kadar je za izboljšanje hitrosti branja OCR-ja potrebna optimizirana dvo-tonska slika. Podjetja ponavadi uporabljajo obrazce z različnimi mešanimi barvami osipa. Inteligentna tehnologija lahko inteligentno identificira v elektronskem sistemu, ki je večkrat prenašala ali prenehala določati barve, da bi zmanjšala možnost posredovanja optimalnega hitrosti.

PERFECT PAGE SKENIRANJE

Dvojni tok:

Barvno skeniranje je treba izdelati hkrati s črno-belo. Barvna slika je ponavadi najprimernejša izbira za arhivske namene in za vse človeške interakcije med obdelavo. Za avtomatizirano obdelavo za indeksiranje ali ekstrakcijo podatkov je potrebna optimizirana dvo-tonska (črno-bela) slika. Možnost dvojnega pretoka ustvarja obe vrsti datotek med postopkom skeniranja.

Segmentacija fotografij:

Dokumente, ki vsebujejo besedilo in slike, kot so prijave za potne liste ali zavarovalne zahtevke, je treba obravnavati drugače. Z razlikovanjem fotografij od področij besedila lahko tehnologija uporabi različne tehnike obdelave za vsako področje in uporabi obrezovanje fotografij na barvne slike. Če je potrebna dvopolna slika, lahko uporabimo tehnologijo samodejnega razprševanja, zaradi katere fotografija izgleda skoraj kot slika sivine, medtem ko se drugi elementi, kot so črtne kode, ne bodo odrgnili, da bi zagotovili prepoznavnost.

PERFECT PAGE SKENIRANJE

Izboljšana stopnja branja OCR in binarizacija »iThreshholding«:

Binarizacija, tako imenovana pretvorba barvnih slik v črno-bele slike, je jedro vseh funkcij za ekstrakcijo podatkov in je zato temelj za vsako obdelavo slik. V seriji mešanih dokumentov kakovosti se zahteve za to binarizacijo in izboljšavo razlikujejo od enega dokumenta do drugega. Inteligentna tehnologija analizira ospredje in ozadje slik dokumenta, oceni svetlost in kontrast, nato pa dinamično nastavi optimalne vrednosti praga. To optimizira splošno kakovost slike in velikost datoteke, zlasti za osenčene / poltonske dokumente, ki povzročajo težave pri prepoznavanju znakov.

PERFECT PAGE SKENIRANJE

Zaključek

Napredna obdelava slik lahko poenostavi natančno digitalizacijo in dostavo dokumentov v poslovne sisteme. Tehnologija Perfect Page skeniranje ponuja tehnologijo za izboljšanje kakovosti slike, brez potrebe po večkratnih, okornih naporih pri pripravi dokumentov ali nadaljnjem postopku skeniranja. Zmogljivosti, prikazane v tem članku, so le majhen del funkcij Perfect Page, ki so na voljo v nagrajeni seriji skenerjev dokumentov in programske opreme za skeniranje. Partnerji in kupci akreditirajo Perfect Page skeniranje kot eno ključnih prednosti skenerjev in programske opreme, ki so del ekosistema Alaris IN2. Pri ocenjevanju nove rešitve za zajemanje dokumentov poskrbite, da boste tem vidikom dali pomen, ki si ga zaslužijo glede na vpliv skupnih stroškov lastništva. Vprašajte prodajalce, ki jih ocenjujete, da prikažete njihovo kakovost slike in ocenite vpliv na pripravo dokumenta in postopek po skeniranju ter s tem povezane stroške.

Tehnologija Perfect Page omogoča:

  • Zmanjšajte pripravo dokumentov na preproste naloge, kot je odstranjevanje sponk, brez predhodnega sortiranja.
  • Obdelajte mešane serije dokumentov, ne da bi jih razvrščali po orientaciji, velikosti, vrsti ali obliki.
  • Povečajte rezultate OCR / ICR in zmanjšajte obseg izjem.